Shop&Geniet #8020

Ook wij doen mee aan de actie Lokale #8020 Shop&Genietactie. Lokale 8020- shop &genietactie . Heb je de folder met tien inspirerende verhalen tijdens covid van ondernemers in 8020 gezien? Spaar ook punten bij ons!

Mocht je het krantje niet ontvangen hebben, hieronder mijn verhaal:

 

Katrien staat al zeventien jaar aan het roer van Indesi. Voor een cadeau of interieur-idee ben je bij haar aan het juiste adres. Ze heeft tot op heden bewust geen webshop, want ze houdt van de babbel in de winkel en het advies dat ze haar klanten kan geven. Daarnaast vraagt het online gebeuren toch een heel andere organisatie dan enkel het offline gebeuren.

“De eerste week van de lockdown was ik er het hart van in. Ik had enkel oog voor de negatieve dingen terwijl ik normaal gezien altijd een positieve mindset heb. Het online gebeuren - voornamelijk van de grote ketens - was zó sterk aanwezig.” Gelukkig kon Katrien al snel haar positieve ingesteldheid terug bovenhalen. Zo postte ze gezwind foto’s van haar artikels op sociale media en daar kwam heel wat reactie op. “Mensen waren vol lof! Ik heb heel wat lieve berichtjes gekregen. Er werden cadeautjes gekocht om elkaar door de lockdown te halen en dat was hartverwarmend om te zien. Het was opmerkelijk hoe fel klanten investeerden in het ondersteunen van de lokale handelaars.”

Katrien ging dus bij klanten aan huis leveren en genoot enorm van de babbels aan de voordeur met respect voor de social distance uiteraard. Ook de samenwerking met een andere lokale handelaar om samen een antwoord te bieden naar de klanten was een verrijking. “Ik word dit jaar 40, en even heb ik gedacht dat het misschien toch tijd was voor iets anders. Maar ik doe het te graag en ik ook in moeilijkere situaties als de lockdown heb ik gemerkt dat met enige creativiteit ik de winkel weer een nieuwe invulling en betekenis kan geven, voor mezelf maar ook voor de klanten.” Nu draait de winkel gelukkig weer op volle toeren. Katrien hoopt dat we tegen de feestdagen weer met meerderen kunnen komen winkelen in plaats van één persoon per bubbel: “Samen de eindejaarsgeschenken komen uitkiezen blijft toch een sociaal gebeuren binnen families en is voor velen een heerlijke winter-activiteit.”Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


INDESI weetjes